Megkezdődött a Zempléni Fesztivál

2017. augusztus 11-én este útjára indult a huszonhatodik Zempléni Fesztivál. Rendezője az Interkultúr Hungária Közhasznú Nonprofit Kft. Művészeti vezető Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar zeneigazgatója, a fesztiváligazgató Turjányi Miklós.
A nyitóhangverseny ez évben is a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumában, a belső várudvaron volt. A Rákóczi-vár csodálatos akusztikájú udvara a Fesztivál emblematikus helyszíne 1992 óta. A Perényi-szárny impozáns, XVI. századi későreneszánsz hármas árkádja elé épült a színpad. Ez évben is zsúfolásig megtelt a nézőtér.


Turjányi Miklós fesztiváligazgató, Demeter Ervin B.-A.-Z. megye kormánymegbízottja és Hörcsik Richárd parlementi képviselő köszöntötte a megjelenteket. Mindannyian kiemelték a Fesztivál jelentőségét a térség kulturális életében, turizmusának fejlődésében. Hangsúlyozták a települések összefogását, méltatták a színvonalas és változatos programok széles választékát.
A Fesztivál a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjével vette kezdetét  –  vezényelt Hollerung Gábor. Az első részben „R. Schumann:Nyitány, scherzo és finale”hangzott el.  Ezután „J.Haydn:   C-dúr csellóverseny Nr 1.” műve következett. Szólistaként a Junior Prima-díjas Szabó Ildikó lépett fel. Szünet után Beethoven VII., A-dúr hallhatta a közönség.
Köszönet a nagyszerű előadásért !

Dr. Tamás Edit

Elérhetőség

Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma

 Sárospatak 3950 Szent Erzsébet út .19
 Phone: +36 47 311-083
 Email: info@rakoczimuzeum.hu

Néprajzi Kiállítóhely Sárazsadány

Sárazsadány 3942 Fő út 36-38.
Phone: +36 47 590-005
Email: info@rakoczimuzeum.hu

Alapítvány

Pataki Vár Alapítvány

Támogassa alapítványunkat adója 1%-ával!

Alapítás éve: 1991

Adószám 1% adományozáshoz:18400027-1-05