Szervezett iskolai csoportok MÁV utazási kedvezménye

A 1502/2017. (VIII.) Kormányhatározat intézkedése alapján az iskolai szervezett csoportos utazás keretében díjmentesen vehető igénybe a vasúti utazás az országos múzeumok, nemzeti emlékhelyek és műemlékek  meglátogatása céljából.
Tájékoztatjuk az érdeklődő iskolákat, hogy a szervezett iskolai csoportok díjmentes MÁV utazási kedvezménye érvényesíthető az országos múzeumok filiálé esetében is. Így azok, akik a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumát a MÁV szolgáltatását igénybe véve vonattal keresik fel, azok igényelhetik a díjmentes utazás kedvezményét.


A vasúti kedvezmény igénybe vételének szabályai

 1. Az utazási igényt a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőző 7 munkanappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. területileg illetékes szolgáltatásértékesítőjénél. A szolgáltatásértékesítők elérhetőségei a MÁV-START Zrt. honlapján megtalálhatóak. Határidő után bejelentett igényt a vasúttársaság elutasítja.
 2. A díjmentes utazás tanítási és – a látogatás szombati napra történő visszaigazolása esetén - szombati  napokon vehető igénybe a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén az ország területén működő:
  - általános iskola nappali tagozatos tanulói (beleértve a gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai intézetek tanulói)
  - valamennyi középfokú intézet nappali tagozatos tanulói (beleértve a szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium és szakközépiskola, szakgimnázium)
  - minden 10 (tízedik) tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő).
 3. A díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti a „Bejelentés” nyomtatvány alapján.  Az iskola a meghatározott napra érvényes, fogadó intézmény által lepecsételt, aláírt (postai vagy elektronikus úton megküldött) fogadónyilatkozatot köteles a „Bejelentés”-hez csatolni. A bejelentés nyomtatvány melléklete az utazáson résztvevő diákok névsora és diákigazolványának száma. Diákigazolvánnyal nem rendelkező diákoknak iskolalátogatási igazolás kiállítása szükséges.
 4. A fogadónyilatkozat és az utazásban résztvevő diákok névsora nélkül a csoport díjmentesen nem számolható el. A menetjegy visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a látogatás helyszínén az erre a célra rendszeresített eredeti bélyegző lenyomattal ellátták.
 5. A díjmentes utazás 2. kocsiosztályon érvényes. Feláras vonat esetében a pót-és helyjegy, pótjegy, helyjegy , gyorsvonati pótjegy díját ki kell egyenlíteni.
 6. A benyújtott utazási igényt a vasúti társaság elutasíthatja, ha a közszolgáltatási szerződésben rögzített feladatainak teljesítését veszélyezteti (a csoport részéről utazásra kijelölt vonat ülőhely-kapacitásának legalább 50 %-át elfoglalná és a vonat további erősítésére nincs lehetőség, pályaépítési munkálatok miatt vonatpótló autóbusz közlekedik az utazni kívánt útvonalon).
 7. Az utazás kizárólag az iskola székhelye és az fogadó intézett vasútállomása között vehető igénybe, (ha nincs vasútállomás, akkor a legközelebbi állomástól/állomásig) az utazás nem szakítható meg és hosszabb út részbeni fedezésére nem használható.

 

Az utazáshoz szükséges dokumentumok:

A MNM Rákóczi Múzeumának a "Fogadónyilatkozat díjmentes vasúti utazás igényléséhez" című formanyomtatványt küldjék vissza igény esetén a múzeum Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címére! 

Elérhetőség

Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma

Sárospatak 3950 Szent Erzsébet út .19
Phone: +36 47 311-083

Email: info@rakoczimuzeum.hu

Néprajzi Kiállítóhely Sárazsadány

Sárazsadány 3942 Fő út 36-38.
Phone: +36 47 311-083

Email: info@rakoczimuzeum.hu

Alapítvány

Pataki Vár Alapítvány

Támogassa alapítványunkat adója 1%-ával!

Alapítás éve: 1991

Adószám 1% adományozáshoz:18400027-1-05